DESIGNED BY JOOMLATD

Keresés

Eseménynaptár

info :
Published menu link to the component iCagenda not found!
September 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Monday, 25 September 2017 18:07

Az igaz ember hitből él (Regionális Nőszövetségi Találkozó Körösfőn)

Rate this item
(0 votes)

Szeptember 16-án az Észak-Erdélyi régió 4 egyházmegyéje tartott nőszövetségi találkozót Körösfőn. Több mint 550 nő érkezett a dési, tordai, kolozsvári és kalotaszegi egyházmegyéből. A körösfői templom rég nem látott tömeget fogadott be.

 

Az ünnepi alkalmat Kurta Bozsena, kolozsvári lelkésznő igehirdetése nyitotta meg. Alapigéje: „Az igaz ember hitből él.” (Róma 1:17), a reformáció 500. évfordulójának a vezérigéje. Prédikációjában az ember túlzott ragaszkodására hívta fel a figyelmet az anyagi természetű dolgokhoz. A megélhetésért zajló küzdelemben a hívő ember hajlamos megfeledkezni Istenről, féltőn szerető gondoskodásáról. A mindennapi anyagi gondjainkkal viaskodva sokszor megrendül Isten mindenhatóságába vetett feltétlen bizalmunk. A lelkésznő Zákeus történetén keresztül mutatta be a hit nélküli élet jellemzőit, majd az Istenre találást, illetve a Vele való együttjárást. Zákeusnak mindene megvolt, amit az ember anyagi téren csak kívánhat, ám ez csupán a külsőségekben nyilvánult meg és érezte, hogy valami hiányzik az életéből. Jézus megjelenése jelentette a fordulópont számára. Mindent elkövetett, csak hogy láthassa Őt! Jézus erre az igyekezetre azzal válaszolt, hogy közösséget vállalt Zákeussal. Meglátja az önzés mögött a jó cselekedetekre való vágyakozást. Zákeus rájön arra, hogy a vagyon értéktelen és múlandó ahhoz képest, amit Jézus nyújthat számára. Megérti, hogy jót cselekedni az emberekkel egy más minőségű életet teremthet a számára. Bőségesen kárpótolja vagyonából mindazokat, akiket megkárosított. Hitből élni egyet jelent azzal, hogy azt tesszük, ami Istennek kedves: megbízunk Istenben, igaznak tartjuk, amit mond és vágyunk arra, hogy engedelmeskedjünk a szavainak. 

Az igehirdetés után Lukács Margit, az Észak-Erdélyi Régió nőszövetségének elnöknője köszöntötte a vendégeket. Utána Borsos Melinda, az Erdélyi Református Egyházkerület Nőszövetségének elnökasszonya, és az egyházmegyék megjelent esperesei is elmondták ünnepi köszöntőjüket. 
Szünet előtt került sor a körösfői templom bemutatására, illetve a csucsai templom ismertetésére, mely utóbbinak az ünnepi alkalom perselypénzét ajánlották fel. 

A szünetben kávéval és finom kaláccsal kedveskedtek a vendégeknek.

Szünet után Barta István Zsolt, zsoboki lelkészünk Új idők, új dallamai, avagy hogy viszonyuljunk a fiatalokhoz című előadásában a serdülőkorról, annak nehézségeiről beszélt. Rámutatott arra, hogy nagyon fontos a fiatalokat elfogadni és befogadni a közösségbe. Kiemelte, hogy a lázadás mögött a fiatalok önazonosságkeresése áll. Ebben az időszakban inkább a hallgató hit jellemzi őket. 

Az előadás után a résztvevők feltehették kérdéseiket, elmondhatták meglátásaikat a témával kapcsolatban.

Ezek után Vincze Minya István kalotaszegi esperes és Kovács Kurucz János egykori történelemtanár, bemutatta a Kalotaszegi Krónikácskák című kötetet. 

A Körösfői Bartók Béla Művelődési Házban finom ebéd melletti beszélgetéssel zárhattuk le ezt a békés, áldott napot. 

Köszönjük a szervezők és a helyi gyülekezet vendéglátását!

(Simon Luca Eszter, Petőfi Sándor ösztöndíjas)

Fotó: Kovács László

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read 4633 times Last modified on Monday, 25 September 2017 18:23
TOP
Látogatók