DESIGNED BY JOOMLATD

Keresés

Eseménynaptár

info :
Published menu link to the component iCagenda not found!
September 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Friday, 23 February 2018 20:28

Menj be a te belső szobádba…

Rate this item
(0 votes)

Imádkoztál már úgy teljesen igazából?

Levetkőzve minden gátat és őszinte szívvel megvallva botlást, hibát, mulasztást. Feltárva az emésztő fájdalmat, csalódást, és kérve nyugalmat és megoldást.

Szerintem mindannyian átéltünk hasonló helyzetet. Vannak az átlagos napok, amikor a napi rutinon kívül semmi érdekes nem történik. Ilyenkor az imáink is korlátozódnak a megszokott esti/reggeli alkalmakra, és valószínűleg sablonosak. Vannak azok a napok, amikor valami igen jó és örömteli dolgot élünk át. Ilyenkor egy köszönöm! felkiáltás is elhangzik tőlünk, egy őszinte mosoly. Viszont ezekben az esetekben, amikor jól vagyunk, sokkal könnyebb megfeledkezni Istenről és az Ő kereséséről. Nagyon könnyen elsodor minket az ár.

És végül vannak azok a pillanatok, amikor úgy érezzük, hogy magunk alá kerültünk. Ilyenkor rádöbbenünk arra, hogy milyen megszokottnak vettük eddig az imát. Most újra igazi értelmet nyer.

Amikor vészhelyzetbe kerülünk, talán sokkal inkább szívből kiáltunk Istenhez. Amikor rájövünk, hogy az emberi tett nem elég, és egyedül Isten az, akihez mindennel fordulni lehet. És főleg kell. Amikor bevalljuk, hogy bármit teszünk nélküle, az hiábavaló.

Az ima gyógyítja és élteti a lelket. Általa összhangba kerülhetünk Istennel.

Éjjel egyedül az ágyban, könnyek közt; vagy a kórházi folyósón; a munkahelyi mosdóban – bárhol is legyünk, a szívből érkező ima Istenhez elér. A válasz pedig már azelőtt úton van, hogy bármit is kértünk volna, mert jól tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt kérnétek tőle (Mt 6,8). Az Ő tökéletes akarata és időzítése szerint. Isten gondoskodik rólunk az év elejétől az év végéig (5Móz 11,12). Megszabadít a szorongástól, gyomoridegtől, és megnyugtatja a felgyorsult szívverést. Megszünteti a fizikai fájdalmat, a léleknek pedig gyógyulást nyújt.

És mindezekből az esetekből oly keveset tanulva, a bűnre való hajlandóságunk miatt mi újra beleesünk ebbe a körforgásba. Legtöbbször a földi fájdalom megérzése az, ami térdre kényszerít minket ahhoz, hogy újra szívből visszatérjünk Hozzá. De Isten Atyai gondoskodásával minket mindig visszavár.

Jánosi L. Zsuzsa

Read 3453 times
TOP
Látogatók