DESIGNED BY JOOMLATD

Keresés

Eseménynaptár

info :
Published menu link to the component iCagenda not found!
August 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Tuesday, 12 September 2017 05:27

Anthony Hopkins játssza XVI. Benedeket egy most készülő játékfilmben

Rate this item
(0 votes)

A Netflix megbízásából forgatott játékfilm a XVI. Benedek és Ferenc pápa közötti átmenetet kívánja feldolgozni, olyan sztárokkal a főbb szerepekben, mint Anthony Hopkins és Jonathan Pryce.

Az eddigi információk szerint Anthony Hopkins játssza majd XVI. Benedek pápát, Jonathan Pryce pedig – akit többek között a Trónok harca című nagy népszerűségnek örvendő sorozatban láthattak a nézők – Ferenc pápát alakítja.

Az egyelőre The Pope (A pápa) munkanéven emlegetett játékfilm a 2013. február 28. utáni időszakot dolgozza fel; ekkor döbbentette meg a világot XVI. Benedek pápa azzal, hogy bejelentette lemondását, s megnyitotta az utat a pápaválasztás előtt, melynek köszönhetően Jorge Mario Bergoglio, akkor Buenos Aires-i érsek került az Egyház élére Ferenc néven. A film középpontjában a két egyházfő kapcsolata s esetenként eltérő nézeteik állnak; a múltjukkal és a modern világgal való szembenézés.

A játékfilm rendezője Fernando Meirelles, akit Isten városa (City of God)című filmjéért a legjobb rendező Oscar-díjra jelöltek 2004-ben; Az elszánt diplomata (The Constant Gardener) című 2005-ös alkotása pedig Golden Globe-, Oscar és BAFTA-díjban is részesült. A forgatókönyvet Anthony McCarten írta (The Theory of Everything), operatőrnek Cesar Charlone-t kérték fel. A forgatás a tervek szerint idén novemberben, Argentínában indul.

Anthony Hopkins, akit legtöbben a Bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs) című pszichohorrorból ismernek – a sorozatgyilkos Hannibal Lecter megformálásért Oscar-díjat is kapott –, játszott már papot: a 2011-es A rítus (The Rite) című mozifilm ördögűző papját, Lucas atyát alakította. Az amerikai film Matt Baglio A rítus: egy ördögűző születése című könyvén alapul, mely valós eseményeket dolgoz fel, Gary Thomas amerikai exorcista tapasztalatait.

A pápaválasztás adta a témáját a brit Robert Harris tavaly szeptemberben Conclave (A konklávé) címmel megjelent bestsellerének. A szerző a Christian Today lapnak arról beszélt, egész életében érdekelték a különféle választások, s egy idő után rádöbbent: az egyik legrégebbi és egyik legfontosabb választás a pápaválasztás.

Forrás: Christan Today

Fotó: Wikipédia

Magyar Kurír
(vn)

Read 4185 times
TOP
Látogatók