DESIGNED BY JOOMLATD

Keresés

Eseménynaptár

info :
Published menu link to the component iCagenda not found!
August 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Tuesday, 29 August 2017 20:42

Bátrak lettünk, mint Dániel

Rate this item
(0 votes)

 A kalotaszentkirályi Vakációs Bibliahét margójára

Izgalommal vegyes örömteli várakozással számlálgatták a gyerekek, hogy még hányat kell aludni a vallástáborig, ami számukra már hetedik éve a nyár egyik legemlékezetesebb kalandját jelenti. Erre az egy hétre még a városon élő apróságok is hazautaznak nagyszüleikhez, csak hogy részesei lehessenek a mókás tanulásnak, az örömteli játéknak és a felhőtlen szórakozásnak.  Nekünk, „nagylányoknak” – ahogyan a gyerekek szokták mondani – is szívünk csücske táborrá vált a Vakációs Bibliahét, hiszen a tucatnyi köszönöm a tízórainál, a lankadhatatlan kíváncsiság a színdarabok alatt és a temérdek fülig érő mosoly egy-egy jól sikerült kézimunka után minden fáradtságot kárpótol.

Végre elérkezett a nagy nap, és kissé bátortalanul, de annál izgatottabban lépték át a gyerekek az imaterem küszöbét, lomhán kidörzsölve szemükből az álommanók utolsó csillámait. A rossz idő ellenére csupán harmincnál kicsivel többtagú, ám annál lelkesebb csapat gyűlt össze, hogy belevágjon az öt napig tartó kalandba. Idén is a KOEN Alapítvány szorgalmas munkatársai dolgozták ki a bibliahét témáját, hogy a legkisebbek számára is a lehető legélvezhetőbb legyen a foglalkozás. Első nap tehát játékosan ismerkedtek meg Dániellel és három társával, akiknek Babilóniába való érkezésük után hamar sikerült bebizonyítaniuk az Úrhoz való hűségüket. A történethez kapcsolódó dal soraiban is visszaköszönt az üzenet, amit hamar a fejükbe véstek az apróságok, és kis idő után már hangosan zengték: Bátor légy, mint Dániel, bátor és szilárd! Ez lett tehát a hét fő mottója, amely végig kísérte a négy jó barát további történeteit is.

Ahogyan teltek a napok, egyre több bátor harcossal gyarapodott a kis hadsereg, így a hét vége fele már az összes pótszéket elő kellett halászni, hogy mindenki beállhasson a csatasorba. De nem csak a létszám nőtt, hanem vele arányosan a gyerekek kíváncsisága is egyre nagyobb lett, így amikor következett a színdarab, mindenki néma csendben várta Dániel kalandos történetének alakulását. A tiszteletes a feleségével és szárnysegédeivel együtt a lehető legizgalmasabban próbálta színpadra vinni mind a király álmának történetét, mind a tüzes kemencés jelenetet, de még az oroszlánok vermét is hangeffektusokkal megfűszerezve, így az eredmény minden alkalommal meghökkent tekintetekben, tátott szájakban és elsöprő tapsviharban volt mérhető. Az aranymondásokat felnőtteket megszégyenítő gyorsasággal sikerült mindenkinek a kobakjába vésnie, aki pedig be is bizonyította ügyességét, honoráriumként finomság üthette a markát.

A nap egyik kedvenc része a szünet volt, amit türelmetlenül vártak a legizgágábbak, hogy a sok agytorna után végre az izmaikat is megmozgathassák egy kis fogócska alkalmával. Természetesen a felnőttek ilyenkor az energiapótlásról is gondoskodtak, így a nőszövetség tagjai felváltva minden nap teát főztek és finomabbnál finomabb süteményeket készítettek az apróságoknak. A siker tagadhatatlan volt, amit nem csak a hamar leüresedő tálcák bizonyítottak, hanem az ezt követő kérdések is, hogy van-e még belőle. Amire sikerült a fiúknak levezetni a felgyülemlett energiájukat és a lányok is kijátszhatták magukat a szünetben, következhetett a nap második kedvenc momentuma, a kézimunka, ahol mindenki megcsillogtathatta kreativitását. Az elkészített mesterművek szintén a történetekből ihletődtek, így amikor otthon majd előveszik a varázsló kalapot, emlékeztetni fogja őket, hogy Dániel hogyan mentette meg az írástudókat és a varázslókat Nabukodonozor haragjától, az oroszlánálarc pedig felidézi bennük annak a történetnek az emlékét, amikor Isten megmentette Dánielt a véres fenevadak karmaitól.

A hét záróakkordjaként a gyerekek zenés előadással készültek szüleiknek, így az ünnepi istentisztelet lejárta után megmutathatták, mi mindent tanultak röpke öt nap alatt. Az őszintén csengő dallamok hallatán néhány büszke anyuka el is morzsolt egy-két könnycseppet csodálattal meredve a padsorokból integető angyalkájára, aki teljes torokból énekelte kedvenc dalait.  Az alkalom pedig nem lett volna teljes az ünnepélyt követő szeretetvendégség nélkül, ahol a süteményekkel megrakott asztalokat gyorsan lerohamozták a türelmetlen haspókok. Ha pedig a finomságok és a meleg tea nem lett volna elég a kellemes légkör megteremtéséhez, ezt még fokozta a meglepetés kvíz, ahol a gyerekek mellett az anyukák és az apukák is megmérettettek Bibliaismeretükben és mesekultúrájukban. A végére pedig az igazi versenyszellem is belebújt a felnőttekbe, akik izgatottan emelték táblácskájukat a levegőbe a helyes válaszok reményében, s habár az elvártnál sokkal ügyesebben teljesítettek, mégis a fiaik aratták le a babérokat. A méltó ünneplés után mindenki elfogyasztotta az utolsó falat finomságát, majd lassan kezdett kiürülni a terem, ahol néhány napig valami csodának lehettünk a szem– és fültanúi.

A gyerekzsivaj elnémult, ám a kongó épület falai még mindig őrzik az eseménydús hét legszebb pillanatait reménykedve, hogy jövőre ismét élettel töltik meg őket legkedvesebb pajtásaik.

Kismihály Boglárka

Még több kép az alábbi linken

https://www.facebook.com/Vak%C3%A1ci%C3%B3s-Bibliah%C3%A9t-Kalotaszentkir%C3%A1ly-2017-110066029690699/?fref=ts

Read 4695 times Last modified on Tuesday, 29 August 2017 20:55
TOP
Látogatók