DESIGNED BY JOOMLATD

Keresés

Eseménynaptár

info :
Published menu link to the component iCagenda not found!
September 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Friday, 26 January 2018 05:38

Lelkészként is a bűnt üldözi Andrea

Rate this item
(0 votes)

Pallagi Andrea a XIII. kerületi rendőrkapitányság vizsgálója, egyben felszentelt lelkész. A Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tart prédikációt vasárnaponként.

Rendőrként kezdte pályafutását, majd teológiát tanult, jelenleg pedig mindkét foglalkozást ugyanolyan elhivatottsággal űzi Pallagi Andrea törzsőrmester. Öt év rendőri szolgálat után saját elhatározásából döntötte el, hogy leszerel. Külföldön dolgozott néhány évet, de hazahúzta a szíve.

– Az ezredfordulón tértem haza, és beiratkoztam Sárospatakra teológiát tanulni, többet akartam tudni Istenről, és tanulni. A teológiai tanulmányok befejezése után református lelkésznek szenteltek fel – mondta a Zsaru magazinnak Andrea.

 A törzsőrmester Andrea önkéntes szolgálatot is vállal az újpesti gyülekezetben

A törzsőrmester Andrea önkéntes szolgálatot is vállal az újpesti gyülekezetben © Zsaru Magazin

Kezdetben a kollégái és a gyerekek is mondogatták neki, hogy olyan rendőrösen viselkedik. Andrea élvezte a munkáját, de ahányszor zsarukat látott, mindig nagyot dobbant a szíve.

– Ismét jelentkeztem a testülethez 2017 nyarán. Visszatértem a vizsgálati munkához. A rendőri elkötelezettségem kiválóan párosítható a lelkészi hivatásommal. Más eszközökkel ugyan, de azonos elvek mentén harcolunk a bűn ellen – tette hozzá a törzsőrmester.

A teológiai hivatás ugyanúgy megmaradt Andrea életében. Időnként önkéntes munkát vállal a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben. Zámbó András, a gyülekezet lelkésze szerint nagyon kedvelik a hívők.

– Egyből befogadták őt, nagyon szép prédikációkat tart vasárnaponként. Fontos munkát végez nálunk, egyházunk női pólusát erősíti – vélekedik a lelkész. Andrea rendőrként ifjúsági és családi ügyekkel foglalkozik, ebben érzi küldetéstudatát. A lelkészi hivatás és az egyenruha egy­aránt kedves számára, mindkettő jó célt és az embereket szolgálja.

borsonline.hu

Read 3927 times
TOP
Látogatók