DESIGNED BY JOOMLATD

Keresés

Eseménynaptár

info :
Published menu link to the component iCagenda not found!
September 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Friday, 03 August 2018 05:49

Vakációs Bibliahét Magyarkiskapuson

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Magyarkiskapuson 2018. július 23-27. között zajlott le a Vakációs Bibliahét, melyen összesen 30 gyermek vett részt. A gyerekek a programok keretén belül megismerkedtek Péter életének főbb mozzanataival: a csodálatos halfogás, a tengeren járás, a tagadás és a feltámadás utáni találkozás történeteivel.

Fotóalbum megnyitásához kattintson a képreFotóalbum megnyitásához kattintson a képre

Az első nap néhány ismerkedős játékkal indult, utána egy kis éneklés, hogy megjöjjön a hangulat. Bibliai kalandozásukat elkezdve, a gyerekek Péter első találkozását ismerhették meg Jézussal, vagyis a csodálatos halfogást, amit bábszínház formájában láthattak. A történetről beszélgetve levonták a következtetést, hogy akármekkora bajban is vagyunk, hallgassunk Jézusra, mert akkor „tele lesz a hálónk halakkal”, vagyis megoldódik a problémánk. A napi programból a kézimunka sem maradt el: a gyerekek lufiból készült bábokat kezdtek el készíteni, melyekkel később bemutatták a történetet. A nap egy nagy focimeccsel zárult.

Második nap már felszabadultabb volt a hangulat, jobban ment a reggeli éneklés is. Az aznapi történetet, Jézus tengeren járását, a gyerekek olyan bábokkal láthatták, amelyeket ők is elkezdtek készíteni azelőtt való nap. Az elmélkedés kapcsán felmerült Péter bátorsága, hogy ki mert szállni a hajóból és járt a viharos tengeren. A gyerekek megtanulhatták, ha mi el is hagyjuk Jézust, „elkezdünk süllyedni”. Ő mindig kiemel minket a hullámok közül. A történet elmélyítése érdekében kézimunka helyett feladatlapok megoldására került sor, melyek segítségével jobban megérthették a cselekményt, maguk fogalmazhatták meg a tanulságát.

Szerdán újabb kaland várt a kis gyerekseregre. Tizenegy, a történethez kapcsolódó tárgyat kellett megtalálniuk, és segítségükkel elmesélni a Péter tagadásának, Jézus keresztre feszítésének és feltámadásának a történetét. A tövis, a nádszál, a kalapács, a kereszt, a kő és a többi tárgy jól szemléltették e három történet főbb mozzanatait. Sorba helyezésük alatt nemcsak a cselekményt, de annak minden kis részletét is sikerült elmélyíteniük. A hátralévő időben a gyerekek befejezték bábuikat, ruhát készítettek neki, és hajjal szépítették őket. A nap játékkal zárult.

Negyedik nap reggel megterített asztal várta a gyerekeket, melyet körülülve átélhették, milyen volt Jézussal együtt ebédelni feltámadása után a Tibériás-tengernél. A „második” csodálatos halfogás történetének kapcsán megfordul a kérdés. Jézus nem mondja Péternek, hogy szereti, hanem megkérdezi tőle, hogy ő szereti-e. Egy napon mindannyiunknak válaszolni kell majd erre a kérdésre, és a gyerekek az elmélkedés alatt már válaszoltak is rá. Ezután csapatokra osztva ügyességi próbákat kellett kiállniuk a falu különböző pontjain kijelölt állomásokon, mintegy jól megérdemelt szórakozás a szellemi munka után.

Végül következett az emléklapok kiosztása, ajándékok, és egy közös csoportkép.

Utolsó nap a gyerekcsapat kirándulni ment a Lonka völgyébe, ahol az idő megengedte a fürdést és a szalonnasütést is.

Istennek hála, az egész hét áldásosan telt el, az asszonyok jóvoltából egyetlen nap sem volt süteményben, élelemben hiány.

Köszönjük mindazoknak, akik áldozatos munkájukkal, erőfeszítésükkel lehetővé tették, hogy ez a hét létrejöjjön, szervezőknek, önkénteseknek és még sok más embernek. Isten áldása legyen életükön!

 

Magyarkiskapus, 2018. július 31.                                                                 Gombár Anna              

Read 407 times
TOP
Látogatók